Как да премахнете праха от растенията

Ние със сигурност знаем, че трябва да избършете праха от листата на стайните растения. Всеки, който е напуснал дома си поне веднъж за две седмици, е наясно, че натрупването на прах е моментално и често се повтаря.

Слоят прах, върху листата на стайните растения блокира слънчевата светлина и намалява способността на растението да фотосинтезира. Но фотосинтезата е основното, от което се храни растението. Научете и за фирма, която реже дървета, коси трева, товари и извозва, на добри цени за квадрат.

Ето как да премахнете праха от растенията

В чистите листа фотосинтезата протича по най-добрия начин, растението се развива правилно, не се заразява с вредители и не се разболяват. Периодичното почистване на листата на стайните растения в дългосрочен план спестява проблеми в бъдеще. Но избърсването на всяко листо е много уморително и дълго, затова ви предлагаме по-динамичен и много бърз начин да внесете искряща чистота сред вашите зелени домашни любимци.

Душ за растения или как да премахнете праха от растенията

Направете душ с растенията! Това ще помогне на стаята в зелено да се чувства като в дъжд, да се пречисти естествено и да бъде добре наситена с влага. Освен това процедурата ще бъде приятна не само за тях, но и за вас.

Съберете всички саксии с растения и ги поставете под душа или банята. Уверете се, че наземните резервоари са добре дренирани и има ли място да вземете и душ. Използвайте топла вода. Топлата или студена вода могат да навредят на растенията ви, а също и да причини петна по листата.

Оставете растенията да изсъхнат под душа или банята, ако е възможно. В противен случай ще трябва да носите саксии с вода, капеща през дома, което ще допринесе за неприятностите. Растенията с големи листа и обемисти контейнери трябва да се почистват отделно с влажна кърпа, тъй като транспортирането им до банята е изключително проблематично.

Как да премахнете праха от растенията

Ако имате твърде много растения и всички те не се вписват в банята, разделете процеса на две сесии. Ако идеята ви е харесала, но не искате да се миете растенията, просто ги измийте с душ маркуч.

Мръсните растения не само, не получават слънчева светлина за фотосинтеза, но и не пречистват въздуха във вашата стая. Ако живеете в близост до прашен път, често извършвате ремонт в къщата или правите мръсни занаяти, това почистване е необходимо за растенията поне веднъж седмично.