Кои са основните фактори, определящи цената на счетоводната услуга

Истината е, че в счетоводната ниша посочването на цена е съвкупност от няколко основни фактора, на които възнамеряваме да отдадем заслужено внимание, така че клиентите да не бъдат в невидение и да недоумяват защо една услуга струва толкова скъпо, а другата е на половина колкото нея.

Преди да преминем към обстойни разяснения, то следва да обобщим, че спецификата на дейността на всеки един клиент е строго индивидуална, което значи, че към нея е редно да се подходи индивидуално.

Не малко от счетоводните кантори предлагат месечна цена на счетоводното обслужване. Изключение правят онези услуги, които спадат към графата еднократни. Тяхната цена бива определяна за час.

И в крайна сметка кое определя цената

Ако трябва да бъдем откровени определянето на цената на всяка счетоводна услуга не е никак лесно и трябва много да се внимава, преди тя да бъде съобщена на клиента. в не малко от случаите специалистите остават ощетени за това, че не са внимавали достатъчно, когато детайлно са описвали всяко свое задължение, свързано с обхвата и структурата на работа.

Ето и някой от най-важните фактори, определящи цената  на счетоводните услуги в София:

  • Каква дейност управлява фирмата

Всяка една фирма управлява различен вид дейност. Ако вашата фирма е в сферата на услугите, например, то задължително ще получите по ниска цена, в  сравнение с друга, която упражнява търговска дейност. Когато разговаряте със счетоводител, то никога не му спестявайте важна информация, защото по този начин е невъзможно да изградите необходимото помежду ви доверие, върху което в много от случаите се гради бъдещето на бизнеса.

  • Правен статус на фирмата

Той също е сред основните определящи фактори. Той, на свой ред, подсказва каква ще бъде ангажираността на счетоводния специалист, като от тук следва да бъде определена и цената, било то за месечно обслужване или за еднократни услуги.

  • Размер на сделките

В първия момент вероятно ще ви се стори странно как размерът на сделките влияе върху цената на услугите, предлагани от един счетоводител. Всъщност в зависимост от това колко сделки трябва да следите и контролирате в рамките на един месец, ви се определя чисто и просто ангажираността, която имате за конкретната фирма.

  • Брой на персонала

За предпочитане е предварително да бъде уточнено с колко човека персонал разполагате, както и това по какъв начин те са назначени във фирмата ви – трудов, граждански договор или друго.

Ако сте от хората, стремящи се винаги към това да попадат на висококачествени услуги, за които да плащат прилична сума, то ние ви предлагаме да посетите contract.bg. Там ще попаднете на наистина изваяни професионалисти, които си разбират перфектно от работата