6 практически съвета как да оптимизирате живота

6 практически съвета как да оптимизирате живота си и да спестите време в ежедневието си!

Ежедневните домакински дела отнемат много време, което може да се изразходва с много по-голяма полза. Ако подходите разумно към организацията на икономиката, ще се изисква по-малко време за рутинни процедури, а ергономичното съхранение също ще помогне да се освободи място в малките апартаменти.

От чистачи.com предлагат, тези шест практически съвета, които ще бъдат полезни на всяка домакиня.

  1. Бързо запълване на одеяло

Двойка свързващи вещества или шпилки и одеялото се пълни за секунди. Пълненето на одеяло е проста процедура, но понякога досадна. Само един ъгъл е прибран и премина към втория, тъй като първият вече бе избягал от мястото си. Може да предотвратите това „бягство“, като използвате две обикновени канцеларски клипсове или шпилки. Одеялото се прибира в завивката и се фиксира със свързващи вещества в далечните ъгли.

  1. Как да не загубите края на лентата

Невидимата закопчалка ви позволява да забравите за намирането на ръба на лентата.

Когато самозалепващата се лента завърши в клип за почистване на дрехи и няма нова под ръка, използването на лента е добър изход. И тогава често в търсенето се намира края на лентата на лентата. Но дори ако ръбът е огънат предварително, той трябва да бъде отрязан. По-лесно е да използвате невидим закопчалка или друг подобен предмет, като го прикрепите към края на лентата. Тогава изрязаният ръб винаги ще е лесен за намиране.

  1. Удобно отваряне на опаковки спагети

Отварянето на пакет спагети отстрани е по-удобно, отколкото отгоре.

Спагетите са често срещан продукт в почти всяка кухня. По принцип те са опаковани в найлонови торбички, а по-голямата част от домакините отварят опаковката по традиционния начин – разкъсвайки я на върха. И поради факта, че няма дължина по дължината на пакета, след това може да е неудобно да затворите, така че останалото съдържание да не се разлее по време на съхранение. Много по-практично е да отрежете опаковката отстрани – по цялата дължина. По-удобно е да вземете спагетите и да съхранявате остатъци, като фиксирате торбата с еластична лента.

  1. Ергономично съхранение

Мивки и тенджери са необходимо нещо в домакинството, но в малък апартамент е трудно да се намери място за съхранението им. В този случай е удобно да ги окачите, но какво ще стане, ако нямате желание да пробиете стена? Можете да използвате S-образната кука за парапет, като я окачите на отопляемата релса за хавлиени кърпи с единия край и закачите ръба на легенчето с другия.

Друг лесен начин да го поправите са пръстените за завесите в банята. Особено удобно е, че те могат да бъдат сглобени във верига и окачени, едновременно на няколко легенчета и черпаци.

Верига с пръстени решава проблема с окачването на няколко контейнера.

Окачването на кофи е неудобно, но има решение. Капацитетите се купуват еднакви. Да предположим, че една кофа се използва за събиране на боклук, а другата се използва за почистване на подове. След почистването на апартамента кофа за боклук се поставя, така че да не заема оскъдно място.

  1. Бързо почистете кошчето

„Зареждането“ на кошчето с пакети за цялата седмица опростява извозването на боклука.

С напускане на къщата сутрин е логично да вземете торба с боклук със себе си, но често просто няма време за това. Кофата може да е пълна, а торбата за боклук се разкъсва и, бързайки за работа или други дейности, никой няма да се сети за празните опаковки. Проблемът се решава лесно, ако купите контейнер с малко по-голям обем от необходимото, тогава той няма да прелее. Много е удобно кофата, контейнер да помества повече съдържание.

  1. Визуално съхранение на бижута

Дъното, облицовано с гума от пяна, превръща ковчега в удобен органайзер за бижута.

Непрактично е да съхранявате бижута в ковчеже или сандъче за бижута. Синджирите се заплитат във възли, а в общия мишмаш невинаги е възможно веднага да намерите подходящото парче бижута. За да не губите ценно време за анализ на бижута, подготвяйки се за работа сутрин, може внимателно да ги подредите и да ги оправите в ковчежчето. За това са подходящи обикновени гъби за баня или миене на съдове. Гъбите се нарязват по размер на ковчега и се подравняват с дъното. Прорезите се правят в гума от пяна с нож и пръстени, обеци и брошки и се вмъкват в тях. Оказва се визуално и много удобно.

За съхранение на веригжки, може да се адаптирате коктейлни тръби, като отрежете огънатия край. Веригата се прекарва през тръбата и след това закопчалката се закопчава. Ако украсата е много дълга, използвайте две тръби. При такова съхранение веригите няма да бъдат объркани и вързани на възли.

И тези 7 хакове за живот са полезни за тези, които са обсебени от антимикробната чистота. Ако ви е нужно почистване на дворове, вижте за почистване на терени от дървета и храсти 088 888 2000.