5 съвета за обновяване на дома

Притежаването на собствено жилище е нещо, към което почти всеки се стреми. Малцина обаче осъзнават, каква работа може да споходи притежанието на собствен имот. Това натоварване може почти да се удвои, ако решите да го обновите и модернизирате. Причините за обновяването варират, някои собственици на жилища просто искат да освежат жилищните помещения и да направят дома по-обитаем, други ще планират обновяване, за да улеснят продажбата на имота и да увеличат стойността му. Без значение, защо планирате да го направите, тук са пет полезни съвета за обновяване.

Подготовка

Преди да започнете обновяването на дома, трябва да имате ясен план, какво искате да постигнете и как ще бъде завършено. Може да изберете метода: Направи си сам, но обновяването отнема много работа и се препоръчва само ако сте наистина компетентни. Наемането на строители и квалифициран търговец обикновено води до по-добро качество на довършителните работи, така винаги си струва да инвестирате в тези услуги. Преди да изберете търговец, който да работи, върху вашия имот, вземете поне три оферти за работата и потърсете справки за търговците. Това може да означава преглед на предишната им работа или просто разговор със стари клиенти по телефона. Даваме веднага пример с Почистване на двор с Братан Хамалски. Екипите са от години на пазара. Доказали са се, както в конкурентните цени, така и по отношение качеството на работа.

Добавяне на стойност

Има толкова много различни варианти за обновяване на имот, може да модернизирате бани, кухня или просто освежаване с боя. Но когато става въпрос за добавяне на стойност, някои промени ще струват много повече, отколкото си струват. Преобразуването на таванско помещение може да добави 10% към стойността на вашия дом, но може да струва до 40 000 лева. За сравнение една нова кухня може да добави 5% към стойността на вашия дом, но трябва да струва само около 8000 лева. Изборът на правилни проекти е от ключово значение за добавяне на стойност към вашия дом.

Енергийна ефективност

През последните няколко години се наблюдава нарастваща тенденция за извършване на енергийно ефективни обновявания. Това, не само ще добави стойност за вашия дом, но също така може да намали разходите в дългосрочен план и да създадат по-добра среда за живот. Промяната на прозорци с двоен стъклопакет, добавянето на изолация и преминаването към енергийно ефективни отоплителни системи, ще създаде дом, който съхранява топлината вътре по-добре и ще доведе до спестяване на вашата сметка за енергия. Всеки път, когато планирате обновяване, не забравяйте да опитате и да вземете предвид възможно най-много от тези промени.

Украса

Планирайте как искате да изглежда домът ви. Обновяването е от ключово значение и си струва внимателно да проучите стиловете на интериорния дизайн, за да сте сигурни, че постигате завършен вид, който ви подхожда. Изборът на ранна цветова палитра ще направи пазаруването на обзавеждане много по-лесно. Опитайте да потърсите вдъхновение. Ако обновяването ви е за препродажба, не забравяйте да изберете неутрални цветове, които да се харесат на всички потенциални нови собственици.

Изчистете от боклуците

С течение на времето всички ние оставяме количеството на струпване в домовете ни, но не само. Това създава тесни условия на живот, а също така може да намали стойността на имота. Преди да започнете основен ремонт, трябва да направите голямо почистване от боклуци. В противен случай простотата ще пречи на текущите проекти. Помислете дали да наемете услуга от професионалисти. Най-често тази услуга може да се използва и за изчистване на отпадъците, създадени от ремонтните дейности.

Не забравяйте, че обновяването на вашия дом е трудно предизвикателство. Тези съвети за обновяване, заедно с внимателното планиране, трябва да помогнат и да ви гарантират, че вашият проект върви гладко.

Източник: hamalski.com