Как да увеличите визуално стая

Възможно ли е уголемяване на стая, без да се прибягва до строителство? Разбира се, да. Не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Тесният коридор ще стане по-широк, ниският таван е по-висок. И всичко това, благодарение на визуалната трансформация на пространството, правилно организираното осветление, както и няколко трика, които всеки може да направи.

С Камион за изхвърляне на вредни отпадъци може да реализирате много бъдещи планове.

Интериорните дизайнери са в състояние правилно да използват разположението на осветителни зони. Благодарение на нашите съвети може да направите това. Необходимо е само да се коригира визуалното възприятие на стаята. Създайте леки акценти на правилните места и се скрийте в сянката, която няма нужда да стърчи.

Изборът на лампа, зависи само от вашия вкус и въображение. Тя може да бъде полилей, бра, подова лампа, лампа и т.н. Поставянето им също, зависи от вашите предпочитания и стила, в който искате да проектирате стая.

Използвайте нашите съвети и ще се гордеете с решението си за дизайн. Вашият дом ще бъде вашата гордост.

Визуално увеличете височината на тавана си

Ярко и правилно осветеният таван в стаята винаги ще изглежда визуално по-висок. За да направите това, поставете избраните тела върху стените, така че светлината да е насочена към тавана. Сега най-често използват осветлението на тавана около периметъра. В този случай ще изглежда, че таванът се откъсва от стените и става безтегловност.

Ярко и правилно осветеният таван в стаята винаги ще изглежда визуално по-висок

Чрез насочване на лъчи светлина от тавана към стените, можете визуално да намалите значително височината на тавана си.

Тесно разширяване на помещението

Най-често срещаната грешка в дизайна на такива помещения е поставянето на източник на светлина в центъра на тавана. Никога не го правете. Това само ще стесни и без това тясното пространство.

Подредете осветителните тела по една от избраните стени подред. Стаята веднага ще стане по-пропорционална. Искате ли да засилите ефекта? Поставете светлините в края на стаята. Кръстовото осветление визуално ще намали размера на удължена стая.

Параметри на удължаване

За да създадете перспектива, е необходимо осветлението в стаята да се постави на тавана под формата на централен ред от същите тела. Визуално ще изглежда, че стаята е много по-дълга, отколкото всъщност е.

Основното правило, което трябва да използвате, за да промените параметрите на стаята – дифузна или отразена светлина ще помогне визуално да увеличите пространството. Затова страхотни помощници в това са отразяващите повърхности, а именно огледалата. С тяхна помощ, може да постигнете невероятни ефекти.

Опитайте, експериментирайте и вашият интериор ще зарадва приятелите ви. Станете дизайнери на вашите помещения, всичко е по силите ви.

Винаги може да намерите съдействие от екипите на www.rashko.com.