Стая за малката принцеса

Не само кухните са известни със своя дизайн, качество и разумна цена. Същото заключение може да се направи и за мебели за детски стаи. Родителите винаги се опитват да купят най-красивото, удобно, висококачествено за децата си. Детска спалня във всяка къща има специално място, тъй като именно тук всички детски фантазии могат да се сбъднат, а приказките могат да се превърнат в реалност. Извозване стари мебели сметовоз цени София.

Всяко момиче мечтае да стане принцеса. Ето защо мама и татко се опитват да превърнат стаята в приказен замък с розови завеси и красиво легло.

Няколко съвета за създаване на стая за малка принцеса

Най-важното в такава стая е луксозно легло. За предпочитане е такова да бъде с балдахин. Такова легло може да бъде закупено в магазина, но ако не може да намерите този екземпляр, тогава може да си купите редовно легло, а след това сами да направите и прикрепите сенника. За да направите красив сенник, най-често се използват коприна, лен или памук. Не забравяйте, че синтетичните тъкани в този случай не се препоръчват, тъй като те не позволяват на въздуха да преминава и ще натрупа много прах. По принцип тъканта трябва да е прозрачна и лека, докато бъде художествено проектирана: да съдържа различни рисунки, изобразяващи приказни герои или прости абстрактни линии. Не забравяйте, че какъвто и да е моделът на сенника, той не трябва да е ярък, защото трябва да успокоява и да настрои детето за здрав сън. Сенникът може да бъде прикрепен с помощта на специални удължители директно към тавана, което ще придаде въздух и лекота на цялата стая. Може също да използвате дървена рамка за крепежни елементи. Тя не само ще изглежда красиво, но и ще бъде достатъчно стабилна.

Мебелите в стаята за малката принцесата имат много важна роля. Най-добре е, ако в тази стая, в допълнение към леглото, са разположени елементи като:

скрин;

Скрин с меки играчки;

Пуф.

Всички изброени мебели трябва да са в светли цветове. Идеалният вариант би бил бял, люляк или розов. Добре е, ако скринът има много чекмеджета, различни по размер, защото момичетата обичат да събират и подреждат мъниста, фиби за коса, опаковки от какво ли не, включително бонбони. Пуфът в детската стая ще помогне да се създаде необходимата приказна атмосфера. Той трябва да има мека седалка и да е стабилен при сядане. Що се отнася до стелажа, той може да се използва не само за играчки, но и за книги, албуми и различни сувенири. В спалнята на принцесата може да поставите и бюро и стол, които ще бъдат предназначени, както за игри, така и за различни умствени дейности.

Не забравяйте да вземете предвид, че всички мебели за детска стая трябва да бъдат без остри ъгли и да не причиняват нараняване или травматични. В крайна сметка, най-важното за нашите деца е здравето.