Спестете място с кухненски перапет

В момента при разработването на дизайнерски проекти за малки кухни има много начини да спестите място. Един от добрите варианти е използването на кухненски парапет. Частично различни вариации на парапетни системи могат да бъдат използвани при проектирането на трапезария с комплекти и бар плотове.

Понякога, дори в просторната кухня е просто невъзможно да се направи без различни шарнирни системи. За изхвърляне и извозване на покъщнина в София 0893 29 33 33.

Техният механизъм, сам по себе си изглежда много органичен и с компетентен подход може да превърне в кухня, стилна и красива стая.

Парапетът е функционален и удобен комплект, състоящ се от крепежни елементи, държачи и шарнирна лента. Върху тях са окачени разнообразни кухненски аксесоари.

На съвременния пазар има много видове кухненски парапети. Носещите елементи на системата най-често са боядисани в сребърни цветове, а аксесоарите отгоре са покрити с неръждаема хромирана смес или галванопластика. Ако желаете, може да изберете парапет с различен цвят.

По правило стандартният комплект за окачване включва поддържащ елемент – прът или тръба, диаметърът, на който е 16 мм или повече. Към тази категория могат да се причислят и ъглови части с тръби с 900 и 1350.

Скобите или държачите се считат за основните крепежни елементи на шарнирните системи за кухнята. Използвайки тези аксесоари, летвата се монтира, както към стената, така и към тавана. Скобите най-често се произвеждат в 2 стила: класически. При тях размерът на частта е 45 мм. Той е модерен – дължината на скобата е 50 мм. И двете опции могат да се използват едновременно в един и същ дизайн.

При монтажа на кухненски парапет, често се използва свързваща втулка, която позволява закрепване на задните тръби. Щепселите към края на тръбата, също са прикрепени с втулка. Крайните капачки придават на шарнирната система естетика и завършеност. Те се изпълняват, както в класически, така и в минималистичен стил. По-рядко в магазините може да намерите и други по-необичайни форми.

Закрепването на парапета се извършва по метода, посочен в приложението към основния комплект.

Всичко това може значително да ви спести пространство.