Искате ли да създадете кухненско студио?

В момента за много хора кухнята е престанала да означава толкова, колкото тази стая е означавала за предишните поколения. Днес все повече млади хора се хранят в кафенета и ресторанти, а в домашната кухня се подреждат само закуски. Въпреки това, всичко е невъзможно. Нека да си представим апартамент, без зона, която е предназначена за готвене.

Една от новите тенденции е подреждането на кухня-студио. Това означава, че кухнята е свързана с хола или други помещения. Подобно оформление, наподобява онези времена, когато огнището, в което се приготвяше храна, се намираше в обща стая. Ето защо, ние ви предлагаме какво точно трябва да направите, за да върви всичко по план.

По правило кухненските студия са оборудвани в едно- и двустайни апартаменти, където отделните стаи са твърде малки и е по-добре да ги комбинирате.

За да се оживи такъв интериор е необходимо частично или напълно да се премахнат стените, които отделят едната стая от другата. За да се разграничат функционалните зони, се използват различни визуални граници: бар броячи, различни цветови схеми на помещенията, прегради с височина от порядъка на метър и т.н. Също така, пространството може да бъде ограничено от мебели. Съвременните производители предлагат голямо разнообразие от опции мебели – кухните са стилни и оригинални.

Основният недостатък на кухните, разположени в жилищното пространство, са миризмите. За да сведете до минимум този недостатък, трябва да купите висококачествен мощен абсорбатор, който перфектно ще отклони въздуха във вентилационния канал.

Друг недостатък на кухненско студио може да бъде недостатъчното му осветление. За да разрешите този проблем е доста просто. Само не забравяйте за възможното му присъствие и се стремете да промените ситуацията към по-добро, благодарение на инсталирането на различни видове осветителни устройства.