Палто от изкуствен или от естествен косъм да изберем?

Движението за защита на животните завладява света на модата. Всички големи модни къщи казват „не“ на избиването на животни за кожарската промишленост и уважават околната среда. Всички големи дизайнери възприемат все повече тенденцията да използват синтетична кожа, която също притежава голяма елегантност и ни предпазва при ниски температури.

Тъй като големите къщи, една след друга, премахват използването на истинска кожа, светът на модата изглежда придобива съвсем нова идентичност. Активисти за защита на животните, защитници на околната среда и представители на модната индустрия посрещат с охота тази нова вълна.

Те излагат позицията си, като показват колекции с невероятно реалисични тоалети от синтетична кожа и обявяват официално пред света спирането на производството на кожени изделия. Много от тях през последните дететилетия разчитат на синтетична кожа за своите впечатляващи творения.

Изминалата година беше решаваща за този въпрос. Дизайнерите, които използваха кожи от лисици, зайци, норки и други животни, обявиха намерението си да се оттеглят от употребата на кожа. Може да се каже, че пионери в този аспект започнаха реформите още през 1994 година.

Съзнателните потребители са поискали чрез силата на социалните медии от луксозните марки да преодолеят стереотипите и да продължат напред. С моерните иновации и съвременните екологични производствени методи, потребителите призовававт от големите фирми да се придържат към екологично устойчива мода.

Дори, ако едно дамско палто ви изглежда като сбъдната мечта, има 4 причини, поради които трябва да кажете „не“.

 

Еквивалент на елегантност

Еволюцията на технологиите помага на модните дизайнери да създават висококачествени дрехи и аксесоари от синтетична кожа.

Лукс, комфорт и защита от ниски температури сега се предлагат във всяка версия на синтетична суровина, която е далеч от евтината имитация на естествена кожа и усещането за „пластмаса“, които съпътсттваха началните фази на нейния облик.

 

Промяна на нагласите на обществото

В нашия живот не е от значение единствено какво харесваме. Също толкова важно е да се следват социалните ценности на нашето време и посланията, които тласкат света около нас към по-добро.

Продължавайки да носят палта от „убити животни“, както ни напомнят активистите за защита правата на животните, някои хора показват жестоко отношение, което едва ли може да бъде подкрепено и оправдано по какъвто и да е начин.

 

Преобразуване на големите модни къщи

Творческите колекции на големите модни къщи от синтетична кожа автоматично подобряват стила. Едно кожено палто днес има същия финес, който в миналото е изало палтото от естествена кожа.

 

Достъпни разходи

Докато елементите от истинската кожа намаляват цените си, те остават в известна степен конкурентни в сравнение с тези от синтетични материали. В момента едно палто от естествена кожа е около два пъти по-скъпо от едно палто от инженерни материали.

Източник: https://stylezone.bg