Кухненска мивка от неръждаема стомана

Изберете модел кухненска мивка от неръждаема стомана, който се вписва с вашия кухненски дизайн. Мивките, които се намират под плота след като са инсталирани имат стилен и практичен вид, а мивките за монтаж върху плот, изглеждат много модерно. Изберете дизайн, който отговаря на вашите нужди и комфорт.

 

Размер и дълбочина

Хората избират мивки с дълбочина 15 см., които нямат голяма вместимост. Изборът на 23 см. или 25 см. мивка ще осигури достатъчно място за използване. Помислете за размера на тенджери и тигани, които редовно използвате.

Също така, много дълбоките куп на мивките отиват далеч под плота. Това изисква от вас да се навеждате твърде много, докато използвате мивката. Така че, изберете дълбочината, която е удобна за работа и не е твърде дълбока, в сравнение с нивото на плота.

 

Дизайн

Формата на мивката, също така, определя наличното пространство за използване. Купите с квадратни ъгли и ръбове осигуряват повече пространство. Извитите и гладкоъгълни мивки не могат да бъдат просторни като тези с квадратна форма, но тези мивки са лесни за почистване, източване и поддържане.

Функции

Проверете дали има опции за звукоизолация. Повечето производители предлагат опции за контрол на звука, тъй като мивките от неръждаема стомана издават повече звук от другите мивки.

Проверете дренажната система на мивката. Повечето производители в наши дни поставят дренажната система към задната част на мивката, а не в центъра. Това осигурява повече пространство и удобство за използване под крана.

Можете, също така, да използвате пространството под мивката, като инсталирате шкафове. Повечето модели имат център на изтичане вляво или вдясно, което помага за по-доброто водно оттичане.

Проверете също и за каналите за изтичане на водата. Някои модели мивки разполагат с такива елементи, докато други не разполагат с тази опция.

Можете също да обмислите сравняването на различни марки мивки от неръждаема стомана и да решите най-добрия вариант за вашата кухня, като разгледате предложения в интернет. Най-добре е да търсите модел мивка, която да притежава едновременно качество и удобство.