Как да изберем столчета за кола Cybex Pallas S

Как да направите избора правилно? Какво да търсите при преглед преди покупка. И какво трябва да знае всеки родител за детската столче за кола. Ще научите за всичко това по-долу.

Столчета за кола Cybex Pallas S

Използването на детска седалка в автомобил може да намали смъртността сред бебетата при злополуки със 70% . И сред бебетата на възраст от 1 до 4 години – с 54%. Тези данни, официално са публикувани от Световната здравна организация.

Наличието на столче за кола при превоз на дете под 12 години на предната седалка и до 7 години не е просто задължителна точка от правилата за движение на пътя, но на първо място, безопасността на малкия пътник. Закупуването на този продукт трябва да се подхожда много отговорно.

Неподходящо столче за кола – помислете за отсъствието му.

Столчета за кола Cybex Pallas S

Строго по тегло и по възраст!

В зависимост от теглото и възрастта на детето, столчетата за кола се разделят на няколко основни групи. Всеки от тях взема предвид особеностите на възрастова категория, което позволява да защитите максимално малкия пътник и да направите пътуването му удобно.

Столчета за кола Cybex Pallas S – групи за столчета за кола

Група 0+ – Превозващи превозни средства (до 13 кг). Те се поставят на задните или предните седалки, срещу посоката на движение. Те могат също да играят ролята на носене, люлеене или дори количка (някои модели). Фиксират се с обикновен предпазен колан или система.

Група 1 – столчета за кола от тази група са предназначени за деца от 1 до 4 години (9-18 кг.). Те приемат няколко позиции на наклона. Дизайнът се осъществява на принципа на „сапунени чинии“ и е инсталиран на силовата рамка в посока на движение.

Група 2 – се използват за деца под 7 години и са предназначени за тегло от 15 до 25 кг. Основната им особеност е използването на външни автомобилни колани (вместо вътрешни) като детски ключалки.

Група 3 – столчета за кола за по-големи деца (до 36 кг). Не разполагат с вътрешни колани, фиксирането се извършва от стандартни автомобилни колани. Най-често те са с подплатена седалка (бустер).

Повечето групи рядко се срещат в „чиста“ форма. Най-често те се комбинират в един модел детско столче за кола. Например: “0 + / 1” (до 4 години, 0-18 кг), “1/2” (от 9 месеца до 7 години, 9-25 кг), “2/3” (от 3 до 12 години 15-36 кг).

Универсални столчета за кола: плюсове и минуси

Столчета за кола Cybex Pallas S

Универсалните фотьойли комбинират няколко групи наведнъж. Например в категория 1/2/3 групите се комбинират: 1 (9-18 кг), 2 (15-25 кг) и 3 (22-36 кг). Средно те обхващат възрастовия период от 9 месеца до 12 години. Тоест, излязло от носача за бебета, детето може да остане на едно място до момента, в който се превърне в бустер.

Предимството на универсалните ограничители пред стандартните модели е очевидно – продължителен период на употреба. Столът ще „расте“ с пътника и няма да е необходимо да го замествате, когато бебето се премести в друга възрастова група.

Столчета за кола Cybex Pallas S

Недостатъците включват ергономичност, обща за деца от всички възрасти. За 100% е невъзможно да се угоди на всяка възрастова група, следователно всяка „страда” по свой начин. Например, бебетата могат да бъдат капризни, поради неудобната облегалка за глава, която дори е малко висока. Повече за моделите детски столчета, може да разгледате тук: obebe.bg, както и да поръчате!