Как да се подготвим за пътуване до Исландия

Исландия не е толкова популярна дестинация за пътуване, но ако сте били достатъчно упорити и любопитни и сте убедени, че една екскурзия Исландия ще ви е от полза, ето какво трябва да направите преди да отпътувате.

  1. Планирайте реалистично

Повечето туристи, прекарват само няколко нощи в Рейкявик. Това определено не е ника достатъчно да се види и снима всичко, което си заслужава.

Отделете време да направите някои проучвания на акцентите, които искате да направите и внимателно да ги начертайте в Google Карти. Това е красива страна и трябва да й отдадете дължимото. Ако сте жена, сравнете го с това, че имате шанс да видите лично Джордж Клуни и знаете, че вероятно никога повече няма да имате този шанс. Постарайте се да отделите достатъчно време за всичко – забележителности, разходки и снимки.

Вземете подходящи дрехи.

Оставете вашите сладки пантофки и модни якенца у дома. Ще изглеждате глупаво в тях дори в столицата и ще ви открият премръзнали на някой ъгъл. Това е място за сериозни дрехи. И да, това не винаги ще ви помага да изглеждате добре на снимките. Вземете водоустойчиви панталони и обувки. Определено планирайте възможността за обличане на повече от един слой дрехи.

Ако решите да изчакате и купите някои от дрехите си, когато стигнете до Исландия, можете да се доверите на две добри исландски марки – Cintamani и 66North. Носете фотоапарата си навсякъде с вас и бъдете готови да го използвате по всяко време.

Не се притеснявайте да го оставите на задната седалка на колата си. Определено ще ви е безкрайно необходим, когато видите пейзажа в Исландия. Необходимостта от фотоапарат се появява абсолютно навсякъде и трябва да сте готови да уловите момента. Вземете SD карта с голям капацитет и допълнителни зарядни устройства за захранване, така че да не ви падне батерията на iPhone или камерата, докато шофирате в продължение на часове.