Мултифункционални готварски печки

Не трябва да се чудите на заглавието като за нещо екстраординерно. Мултифункционалните печки са по начало най-използваните съвременни готварски печки. Именно затова в този текст ще обясним, защо се наричат мултифункционални, като разгледаме разнообразието на техните способности.

Готварските печки с много вграден функции включват: фурна с горно и долно нагряване и вентилатор. Също така имат котлони в горната част на структурата, позволяващи комбинацията от котлони на ток и котлони на газ. Главното предимство на това разнообразие е възможността да готвите независимо или в комбинация. Тоест да се възползвате от качествата, за да приготвяте различни ястия според техните изисквания.

В този смисъл използването на всички функции на печката зависи от това как домакинствата ще се научат да ги ползват правилно. Това изисква време и готвене, и никакво притеснение от грешки.

Разнообразните функции не се изчерпват само с възможностите за готвене на добре познатите ястия.

Те дават възможност да размразявате храната. Също така можете да приготвяте при тях и сандвичи и други бързи закуски, които са приоритет на грила или на тостера. Всичко това е улеснение за домакинствата, защото в по-малките кухни дава възможност за освобождаване на място, което иначе може да бъде заето от повече кухненски уреди.

Предизвикателствата пред домакинствата при този вид готварски печки е управлението им.

Все пак те може да имат повече бутони за управление, контролен панел, в който тези функции да се сменят, настройват, насочват и т.н. Затова се изисква да отделите известно време, така че да научите всички новости. Може да сте свикнали да използвате стандартно фурната и котлоните, но за да направите добре изпечена пица в домашна среда ще трябва да се научите да използвате горната и долната нагревателна част на фурната.

 

Примерите в тази посока са много и те са свързани с успешното и правилно приготвяне на най-различните ястия, които навлязоха като част от домашното меню на българина в последните 10 и повече години.  Така че мултифункционалните готварски печки са нещо нормално на пазара днес, те са верният помощник в кухнята.

 

Източник: ВЛАДИВЕС