Химическо чистене на мека мебел в София

Знаете ли, какво представлява химическо чистене на мека мебел?

Всеки вид мека мебел, независимо дали е просторен диван или малка табуретка е основният колектор за прах в помещението. За килимите използваме прахосмукачки, поне веднъж на седмица, но какво да кажем за мебелите? Невъзможно е да се отстранят частици прах, петна и миризми от мебели, без използването на професионално оборудване, специализирани почистващи препарати.

Отлично решение е химическото чистене на мека мебел. Имате две опции. Едната е да организирате почистването от професионалисти, което ще ви помогне да възвърнете добрата визия на мебелите от 95% и да се избавите от известните петна и миризми.

Другият начин е да изхвърлите всички стари мебели. Това може да стане с любезното съдействие на Хамал.Бг.

Ако сте избрали първия вариант, в допълнение, за да избегнете увреждане на структурата на тапицерията, трябва да имате необходимите знания и умения. Като поверите тази процедура на професионалисти, ще бъдете уверени, че почистването на мека мебел ще се извършва внимателно, компетентно, на най-високо ниво.

Какви видове мека мебел стават за почистване:

Дивани, столове, матраци и всякакви мебели у дома.

Какво да очаквате от химическо чистене?

– отстраняване на старите засъхнали петна от различни видове замърсители;

– създаденият по меката мебел примитивен външен вид;

– увеличаване на експлоатационния живот;

– премахване на неприятните миризми, свежест;

– дълбочината на цвета на продукта ще се върне до 45%.

Как става процесът на сухо почистване на мебелите

  1. Измерване на теста, настройка.

Първо, специалистът провежда тестване на тапицерия за устойчивост на петната и шампоани. Важно е да се провери върху незабележимата област дали тапицерията ще промени цвета, колко концентрация от препарат е нужна за отстраняване на петна.

  1. Мебели за почистване с прахосмукачка.

Да, звучи интересно, научно. На практика това е само отстраняване на прах с прахосмукачка. Това се прави, за да се направи почистване на мебелите по-лесно.

  1. Прилагане на шампоан.

Обработване със специални разтвор на всички компоненти на продукта. Първият продукт е преработен шампоан за сухо почистване. Един добър шампоан върши отлична работа, чудесно с петна и без силни петна за отстраняване.

  1. Третиране на зони с петна.

Това е точно случаят, ако петното е старо, шампоанът не се е справил напълно с него. В трудни случаи клиниката старателно избира концентрацията, опитва различни времена на експозиция.

  1. Пълно отстраняване на химикали с чиста вода.

Използва се екстракт с химическия състав заедно с разлагането на мръсотията на частици. Изплаква се. Това може да отнеме повече време, отколкото самото отстраняване на петната, но е нормално.

Когато петната не могат да бъдат заличени или дамаската е твърде остаряла и захабена се пристъпва към изхвърляне на старите мебели с фирма.