Как да направим екологичен ремонт

екологичен ремонт

Всеки човек, оборудвайки жилището, се опитва да създаде уют в него. Много от нас дори не обръщат внимание на качеството на материалите, които създават този комфорт. С извършване на ремонт по този начин причиняваме значителни вреди на себе си и жилищата си.

Но всичко беше направено чрез технология, използвайки екологично чисти материали. Например, полагане на естествен паркет. Дървесина – екологично чист материал, но лакът? Никой не чете лаковия състав, композиция …

Проучване състава на евтини синтетични лакове

Експертите са открили толуен и ксилен, които се използват като разтворители. Те не само отделят ароматни въглехидрати, но и дразнят лигавиците на очите, причиняват различни кожни заболявания. Ако в такава стая останете за дълго, това може да повлияе зле на нервната система. И токсични вещества – ацетон и толуен също могат да бъдат освободени от лепилото, което залепва дъските.

За безплатно изкупуване на старите мебели, научете тук.

За да избегнете такива последствия, трябва да купите екологично чист материал за покриване на пода, да се консултирате със специалист, да прочетете съответната литература и накрая да прочетете състава на лаковете и лепилото.

Всичко това се отнася до избора на цветове.

Известно е, че водната емулсия е безопасна, не съдържа разтворители. Останалата част от боята принадлежи към неекологичен материал, въпреки че има изключения.

Еколозите съветват да се купува боя само от добре известни марки в специализирани магазини. Прилагайки нискокачествена боя, подкопавате здравето си, проблемите започват с черния дроб, бъбреците, нервната система. Миризмата на боя може да предизвика алергии.

Керамични плочки за кухнята

Е, ние няма да рисуваме нищо, ще поставим керамични плочки на пода. Удобен, красив, практичен, но за кухнята – перфектен, по-добре да не мислите за него. Самият състав на плочката – естествен, без химикали. Когато купувате лепило за плочки, прочетете внимателно състава – в него не трябва да има фенол и толуен! Това е отрова!

Ламинат в хола

Отличен ламинатът ще изглежда на пода в хола. Напоследък – това е много популярна подова настилка и доста евтина. Ламинатът не е много по-различен от познатите по-рано DVD и ПДЧ, в него според екологичните проучвания има вреден формалдехид. Качественият ламинат съдържа максимално допустимите норми на това вредно вещество, което не се отразява благоприятно на човешкото тяло.