Как да направим козметичен ремонт

Козметичният ремонт не е толкова трудно нещо, колкото може да изглежда. Възможно е да го направи всяка жена. Неговата задача е да обнови облика на жилището с прости, но ефективни методи.

Преди да започнете да работите, погледнете собствения си апартамент и определете какво точно изисква ремонтът. Необходимо е предварително да се купят всички необходими материали, за да не се стига по-късно до съседния магазин.

Как да премахнете петна от тавана?

Ако е покрита с тапет и боядисана в бяло, всичко е просто. Вземете валяка и боя от същия цвят. Ако има частична разлика е добре да гледате да не остава разликата между новия и стария цвят. Фонът трябва да не е много забележим.

Как да изравним стената, изглаждайки малките кухини?

За това ще ви е необходима пръскачка, шпатула и шкурка. С помощта на пулверизатор покрийте стената с грунд и оставете да изсъхне за няколко часа. След това ще е необходимо да приложите шпатула с шпатула или ремонтен пълнител и дебел слой. Дайте на стената правилната форма. И полирайте гнездото на останалите неравности, а след това боядисвайте стената в тон.

Как да лепим тапети?

Необходими материали: четка за нанасяне на лепило, ролка, мокра гъба, шпатула. Внимателно издърпайте ръба на тапета върху стената с шпатула. Нанесете лепилото (за предпочитане PVA или специално лепило) върху повърхността на тапета. Оставете ги в гипс за няколко минути, за да изпарите влагата, след това я натиснете до стената. Попийте остатъка от лепилото с влажна гъба от тапета, така че да не блести. Изравнете с ролката.

Как да премахнете петна от мазнини от паркета?

Поръсете ги с магнезиев прах или разтрийте терпентин.

Петната от тапета могат лесно да бъдат отстранени, ако се търкат с шлайфа за или с трохи от бял хляб.

Ако на полираната повърхнст се образува плитка драскотина, тогава може да разтриете малко крем в топъл цвят в него.

Тук: https://www.konkurenti.com/pochistvane-apartament-sofia ако може да намерите повече информация за фирми професионалисти в почистването на апартаменти.