Mатраци от мемори пяна

Всеки човек трябва сам да избере най-подходящия и удобен матрак за себе си. За някои водеща е цена, за други – колко е твърд матрака, а за трети –  да е изработен от противоалергични материали.

И до ден днешен на пазара се предлагат както матраци, изработени от иновативни материали като мемори пяна, така и вече преминалите теста на времето – пружинни. И двата вида имат своите предимства и недостатъци.

Производството на пружинните матраци започва през 19 век в Париж, а принципът на свързаните една с друга пружини, покрити с допълнителни материали е запазен и до днес.

Заради свързаните пружини, повърхността на матрака никак не е еластична. Това се изтъква като основен недостатък на пружинните матраци. Когато такъв матрак се използва на спалнята, движението на единия спящ със сигурност ще се усети от другия, тъй като движението се предава по цялата конструкция на пружинния матрак.

Друг недостатък е омекването на пружините и деформация на целия матрак. След по-дълга употреба, пружините започват да се усещат. По-голямата твърдост на пружинния матрак може да причини болки в гърба.

Не рядко пружините след някоя и друга година започват да скърцат.

По въпроса за предимствата на матраците с пружини ще кажем, че имат доста ниска цена, подходящи са за хора с гръбначни изкривявания, а в случай, че имат и дунапрен, няма да се стигне до запарване на тялото.

Матраци от мемори пяна са по-съвременен модел матраци, които също имат своите предимства и недостатъци.

Мемори пяната е иновативен продукт, който благодарение на порестата си структура успява правилно да реагира на теглото и температурата на човешкото тяло.

Матраците от мемори пяна са с много по-висока цена от пружинните. Обикновено тялото се нуждае от няколко дена, за да свикне с матрака. При някои от матраците пяната има неприятна миризма.

Матраците от мемори пяна осигуряват на тялото невероятен комфорт, а движенията на партньора не се усещат. Противоалергични са и се препоръчват за хора, страдащи от астма и тежки алергии.