Индивидуални качества класираха Бразилия на полуфинал

Бразилия се класира на полуфинал, след като победи Мексико с 2:0, а това е тяхната втора победа. Отново всички камери следяха бразилския играч Неймар. Той отбеляза ранен гол в 9-та минута. Освен това, той беше недостъпен за мексиканската защита. Вторият гол падна в продължението на второто полувреме (93) от влезлия като резерва Жо. Той се оказа сам срещу вратата, след като Неймар премина с невероятен финт 2-ма мексикански защитника, а след това успя да изведе сам сънародника си.

От друга страна Мексико даде всичко от себе си. До първите 20 минути Бразилия доминираше, но след това мексиканците се отпуснаха и дадоха всичко от себе си. Бразилците се бранеха като спартанци. Всички фалове в целия мач са точно 40. Истинска борба за територия на терена! Мачът беше равен – притежанието на топката беше разделено по равно. Мексико се бореха и заслужаваха победата, но индивидуалните качества на играчи като Луис, Неймар и Хълк, а също така и опитът на отбора, не позволиха на Мексико да вземе точки. На няколко пъти имаше доста интересни мексикански контра атаки, но те не стигнаха до промяна в резултата. За разлика от тях, бразилците имаха повече разиграване по центъра, но отбелязаха 2 гола в най-точния момент. Единият рано в мача, а вторият – в края, когато мексиканците даваха всичко от себе си. В Еврофутбол точния резултат 2-0 се котираше най-добре и имаше рязък спад на коефициента, което говореше за очакванията от този двубой.

Така с 2 загуби и без победи, а Бразилия и Италия с по 2 победи, Мексико и Япония отпадат 100% за надпреварата за купата. На 4-те отбора им остават 2 двубоя. Те са без значение. Въпреки всичко мексиканците се представиха отлично. Дадоха всичко от себе си и за миг не се отказаха да търсят победата. Късметът и тежката програма не допусна мексиканската фиеста да продължи да се вихри в Бразилия, но именно в това се крие магията на футбола!