Топ 6 съвети преди да си построите или купите къща ново строителство

Отделянето на средства за нов дом, за строителство или покупка е едно от най-сериозните финансови решения за даден човек или семейство. Затова ето 7 съвета, които са ценни от гледна точка на решението за това дали да се закупи вече построена къща, или дали да се заложи на ново строителство.

Каквото и да правите, използвайте легитимни компании за недвижими имоти, опитни брокери и влизайте в контакт само с надеждни строителни фирми. Винаги влизайте в отношения с физически и юридически лица, които ще представляват вашия интерес.

При взето решение, знайте, че всичко се обезпечава с договор, затова изисквайте вашето си и се гответе да влизате в преговори. Ако договаряте рамкови правила със строителна фирма, подпишете договор, който може да се окаже важен, ако решите да влезете в отношения с кредитори. Ипотеката е начин да финансирате ново строителство, а много банки искат да видят черно на бяло фирмата, която ще извърши строителството на новата къща.

Не мислете с мярка за настоящето. Закупуването или строежа на нов дом засягат бъдещето ви. То може да е свързано с промяна на семейния статус, промяна на броя на членовете в семейството и т.н. Затова първо направете един план за личния си живот и тогава се насочете към решение,

Помислете как една закупена нова къща или построен нов дом ще ви обвърже с него. Какво ще е по-ценно за вас, какво отговаря повече на вашите разбирания. Съветвайте се с близки и приятели по този въпрос.

Преценете не само строителството, но и какво се крие зад него. Вижте какво можете да си позволите като обзавеждане. Какво ново ще изисквате за живота в новия дом. Пазете се да не прелеете в излишен лукс.

Не бързайте! Трябва ви време да обмислите всичко. Купуването става по-бързо от строителството, но второто ви дава повече привилегии при проекта. Затова освободете си време, помислете добре и действайте според възможностите си.