Какво включва обработката против хлебарки?

За хората, които не са се справили с мисията обработка против хлебарки, написахме тази статия, която значително ще подобри използването на различните препарати. Първият и най-важен съвет, който ще дадем, е да използвате само продукти одобрени от Министерство на Здравеопазването, защото всички други анонимни инсектициди няма да свършат работа.

Ако все пак сте се сдобили с качествена отрова за вредители, е ред да ви преведем през нужната подготовка, и да обърнем внимание на действията ви. На първо време е желателно да се снабдите с хирургическа маска и ръкавици, а също така и с пръскало. Всички тези продукти ще ви помогнат да се предпазите от прекия контакт с препаратите, дори и те да не са вредни.

Най-доброто решение за пръскане е т.нар. градинска пръскачка. Последната може да закупите от всеки хипермаркет за дома и градината. Цената не е много висока, а продуктът ще ви бъде полезен дълги години и за различни неща. В случай, че нямате финансовата възможност да си подсигурите такова пръскало, може да използвате обикновен пулверизатор за пръскане.

За самото пръскане е необходимо детайлно почистване на жилището. Бъдете много прецизни в грижите за хигиената, като не оставяте храна по пода и разлети мазнини. Премахнете старите и ненужни вещи, тъй като те могат да се превърнат в много удобно скривалище за хлебарките.

Има голяма възможност да се наложат и някои ремонтни дейности. Най-много вредители има в мокрите помещения, където често се появяват дупки и пукнатини. Ваша е задачата да замажете стените, и да обърнете внимание на канализационната система, откъдето излизат множество хлебарки. Това би отнело време, но е от особена важност за обработката.

Другото съществено нещо, е разместването на мебелите и електрическите уреди. Те могат да попречат на доброто и ефективно пръскане, така че ги отдалечете от стените в стаите ви. От опит знаем, че кафявите и черните хлебарки свиват леговища зад перални машини, печки, хладилници, фризери и прочие. За това вземете мерки и пръскайте зад тези мебели и вещи.

Самото пръскане, трябва да бъде продължително, и да се извършва с необходимата прецизност. Ако изпълните всички наши напътствия, така както сме ги дали на горните редове, то нищо чудно да се разделите с неприятните хлебарки за дълги години наред.