Как да почистите плочките

Плочки – в продължение на много десетилетия този универсален довършителен материал защитават и украсяват подовете и стените на бани, душове, кухненски работни помещения в нашите къщи и апартаменти. Накратко, керамичните плочки са преминали теста на времето, което им дава голямо предимство пред повечето нови материали и технологии.

Защитата на повърхностите от влага, мазнини и други замърсители от различно естество не е единствената цел на плочките. Естетичната страна на проблема е не по-малко важна. Ето защо модерните плочки са изработени в невероятно разнообразие от цветове и нюанси, украсени с рисунки, орнаменти и други артистични наслади за очите. За да не загубят красотата си, научете се как да ги почиствате. Тук: http://www.bulkom.com/regioni/vratsa, може да разберете и за регионално почистване на домове.

Въпреки че плочките са много практични, в някои случаи те изискват специални грижи. Това могат да бъдат остатъците от циментов разтвор, лепило, фугираща облицовка, мастни, варовикови и други слоеве, които са се образували по време на работа.

Как да почистите плочката и какви методи се използват за това:

Почистване на плочки от мазнини и минерални отлагания

Специални инструменти

Днес няма проблеми с почистването на плочките по принцип. Достатъчно е да се потърси първият хардуер или магазин на супермаркета и да избирате от широка гама домакински химикали за плочки.

На добре обоснован въпрос, дали предложените композиции са толкова ефективни, колкото са представени от производителите, или дали това е обикновен рекламен ход, отговорът ще бъде доста положителен. Те имат редица важни характеристики, възложени на задачата: премахване на минерални натрупвания , неутрализиране на вредните микроорганизми, премахване на неприятните миризми.

Те обаче не са евтини, трябва да отидат някъде, а въпросът за почистването на плочки със същия ефект може да бъде решен с други импровизирани средства.

Детергент, прах за пране, сапун

Използването на прах за пране, сапун и други детергенти за почистване на плочки се отнася за традиционните и доста ефективни методи на грижа. На тяхна база се приготвя сапунен разтвор, нанася се върху повърхността с гъба и след 10 минути се измива с вода. За последващо избърсване е по-добре да използвате тъкан с микрофибър или мека, чиста кърпа.

Ако такива процедури се извършват на интервали от поне веднъж седмично, повърхността на плочките винаги ще остане модел на свежест и красота.

Сода за хляб

Тя е винаги под ръка при всяка домакиня, и почистването със сода е толкова ефективно, колкото специален препарат: http://bezvredno.com/preparati-sled-smart-sofia.

Сода ви позволява да премахнете от плочката силното замърсяване, а не първата свежест. За да направите това, повърхността е предварително навлажнена и избърсната с помощта на гъба с прах. Освен това остатъците от замърсители се измиват с чиста вода и плочката се избърсва. Това е задължително условие, тъй като след содата може да остане развод.

В процеса на почистване на плочката със сода не се прилагат с прекомерна сила при натискане на гъбата, за да се избегне надраскване. Те могат да бъдат невидими за невъоръжено око, но по-късно лъскавата плочка с глазура ще загуби първоначалния си блясък.