Какво представлява защитата за матрак и защо е нужна

Когато си купите нов матрак той пристига опакован в дома. По този начин е защитен от повреда и замърсяване.

Защитната опаковка го предпазва през цялото време, още докато е на склад в магазина и по време на транзита.

Когато вече е на Ваше разположение трябва да водите грижа да няма петна, следи от износване и да вземате, докато е в употреба.

В помощ за матраците са измислени топ матраци и протектори за матраци. Те могат да бъдат свалени лесно, за почистване и хигиенизиране.

Ползите от протектора за матрак се свеждат до:

Удължаване живота на матрака;

Защита срещу разливи в леглото, изпотяване или нощно напикаване (при малките деца често се случва);

Протекторът за матрак брани, както повърхностния слой, така и вътрешността от петна при изпотяване или треска, или тежък менструален цикъл.

Някои протектори имат допълнителна защита срещу прашните частици от въздух, който се натрупва в спалното помещение. Защитата от прах, акари е особено важна при страдащите от алергии.

Топ матраци също налагат използването на подматрачни протектори за по-добра хигиена на леглото. Техните калъфи са лесни за сваляне и изпиране, за разлика от тези на самия матрак.

По подобни причини, има и протектори за възглавници.

Някои протектори за матраци добавят допълнително ниво комфорт и топлина в леглото.

Друг вид много употребявани подобрители за легла са т. нар. шалтета. Те са известни също като допълнителен комфорт и защита за матрака и набират популярност в цял свят.

Съществуват много причини да подобрите нивото комфорт на вашия матрак, независимо дали той е закупен скоро от магазин или е вече на няколко години.

Ако вашият матрак е стар, има оформени бучки, върху които е трудно да се спи, а в момента не може да си позволите покупка на нов матрак, протекторите за матраци са идеалното икономично решение.

Стандартният лист монтиран върху леглото се вписва безупречно, както с матраци, така и с подматрачни рамки.

Дори някои топери дават по-добра поддръжка за тялото и опора от някои евтини матраци, особено при износени модели с мемори паметта и топ пяна.

Протекторите за матраци са подматрачни и надматрачни. Те са лесни за сваляне и изпиране, за разлика от някои модели топери. Дори повечето топери не могат да се перат.