Дамски блузи: как да не сбъркате при избора?

88 Блузата е неразделна част от един бизнес костюм. Без нея няма да минете и при формирането на романтичен или дори обикновен стил. При избора на блуза е добре да се съсредоточите върху вашите форми, предпочитания, стил на обличане и като цяло върху начина ви на живот.

Често, дамите с нестандартна фигура допускат грешки при избора си. Проблемът идва от там, че повечето от тях се влияят от реклами и купуват блузи, които се рекламират от манекенки.

Но ако сте от жените с изящни бедра, трябва да знаете, че имате късмет. Вие имате ясно подчертана талия. Ако сте с широки бедра и тесни рамене, заложете на вталена блуза с пастелни цветове. Тя ще омекоти дисхармонията между бедрата и раменете. Това може да бъде сафари блуза в бяло или пясъчно жълто, с малки копчета и тънък колан на талията.

Ако и раменете и бедрата са тесни, избягвайте блузи с V-образни и дълбоки деколтета. Ще формирате много по-добре тялото си с блуза с квадратно или овално деколте. Асиметрични кройки, разширяващи се от върха към дъното, са за предпочитане.

Широките рамене можете да „изгладите“ с блуза, която се фокусира върху талията и ханша. Дълга и вталена, с колан в контрастен цвят или широко голямо деколте, падащо през рамото, но вързана на кръста, може да ви помогне.

Пълната талия, от която много жени се оплакват, може да „изчезне“, ако се направи акцент върху гърдите и изборът бъде блуза, която се разширява под тях. Заложете на туниката от меки тъкани. Тежките платове не са за предпочитане.

Каквато и да е формата на тялото ви, тя може да се „регулира“ с правилната блуза, която ще ви направи стилна, делова или романтична. С една дума такава, каквато искате да бъдете за себе си и другите.