Ботушите и дамската чанта: Коя е правилната комбинация?

11  Преди няколко десетилетия е смятана за най-предпочитаната комбинация от дамска чанта и обувки от един същ цвят и текстура. Съвременните дизайнери  подхождат към този въпрос креативно.

При избора на чанта и обувки не забравяйте за контраста. Освен това, не забравяйте, че той може да се отнася не само за цвета, но и за формата, структурата, размера и така нататък. Опитайте се да покажете въображение и да намерите комбинация, която изглежда интуитивно като най-хармонична. Има и още едно правило: обувките се избират към дрехите, а не към аксесоарите а чантата към цялостният външен вид на дамите.

Цветовият контраст е от най-голямо значение в случая, когато сте избрали ботуши или чанти с много ярки нюанси. Така например, ако са с наситен червен цвят, изглежда ви може да се приеме за проявя на лош вкус или дори за предизвикателен. Ето защо, ако изберете червена чанта, носете с нея черни, бежови или тъмно кафяви ботуши. Накратко, съчетавайте ярки цветове и неутрални цветове. Между другото, не се препоръчва да дублирате изображенията и украшенията. Ако имате чанта с леопардова окраска, тя върви с едноцветни ботуши.

Контрастни материи изглеждат много интересни. Кожа и велур, матова и блестяща – това са печеливши комбинации, печеливша за случая, ако искате да изберете чанта и обувки в същия цвят. Не забравяйте и декора – ако един елемент е украсена с кристали, висулки и т.н, нека те да са единствените блестящи елементи. Т.е. луксозната, богато украсена дамска чанта върви с по-строги ботуши без украса.

Ако не ви харесват цветовите контрасти  и изберете чанта и обувки от същия материал, използвайте близки нюанси. Например, можете да комбинирате цветове като череша и бордо, червено и рубин и т.н. Друг вариант са чанта и обувки в един тон с други нюанси  за дрехите, за предпочитане контрастни.

Идеални са комбинациите от различни форми. Можете да изберете класически строги ботуши и чанта с оригиналната форма, например – във форма на топка, сърце, плод и т.н. Също така традиционна чанта с оригинални ботуши . Същото важи и за размера: можете да изберете една малка чанта и високи ботуши с триизмерни орнаменти, или една голяма чанта и малки ботуши.