Коректни Фирми за търговия с компютри и офис техника

07006Замислете се само, колко от днешните фирми биха функционирали пълноценно без компютри? Умните машини са символ и движеща сила на електронната епоха, в която живеем. Периферията, закачена за тях пък – принтери, скенери, копирни машини и какво ли още не, също са неизменна част от всеки офис. Ако трябваше всичко да се записва, води, проверява, изчислява, съхранява ръчно? Това звучи направо невъзможно.

В началото бе сметалото. Още в древността е използвано точно за това, за сметки. Следва първият механичен калкулатор, изобретен през 1641г. от небезизвестния френски математик Блез Паскал. Различни учени през годините надграждали изобретението му. Английският му колега Чарлз Бабидж получил златен медал от британското Астрономическо общество за своята машина за автоматизирана обработка на числови данни. Те обаче, не били пригодни за последваща обработка и затова Бабидж започнал проектирането на първия компютър – машина, която да изчислява, провежда последователни операции, съхранява предварително въведени данни. Англичанинът открил фундаменталния принцип на управлението чрез програми т.е. открил, че обработката на информация трябва да се осъществява от друга информация, във вид на програма, написана специално за целта.

Предполагам, всички сте гледали „Игра на кодове,“ с гласът на Смог Бенедикт Къмбърбач в главната роля. Филмът почита делото на Алън Тюринг. Той е гениалният математик, изобретил машина, също вид компютър, разбила кода на немските криптиращи машини Енигма, с които хитлеристите шифровали комуникациите си.

Следват още редица стъпки в посока изработване на устройство, което да съдържа четири основни компонента:

– да има памет, в която да се съхраняват данните

– да изпълнява логически и аритметични функции

– да може да се променя реда на горните операции чрез управляващо устройство

– да има вход-изход за устройства, чрез които данните да влизат за обработка или да напускат паметта на компютъра

Пробивът направил Джон Атанасов – професор по физика в университета в Айова, САЩ. Негова е първата изцяло електронна изчислителна машина, която кръстили ABC – на първите три букви от английската азбука. Изобретението можело да изчислява уравнения с до тридесет неизвестни, а данните се входирали с перфокарта.

Следват години на доразвиване на идеята, спъвана от световните войни. Междувременно, елементите за изработка на компютри стават все по-малки и по-надеждни.

70-те години появяването на микропроцесорите въвежда компютрите и техните възможности в нова ера.

Все повече фирми се включват в надпреварата за подобряване на технологиите и създаване на нови. Появяват се и редица периферни устройства, позволяващи нови начини за вкарване или изкарване на данни от компютъра – сканиране на снимки, документи, разпечатване на хартия, последните години 3D печат на обемни модели по специални технологии….

Истината е, че днес компютрите до голяма степен владеят хората. Силно зависими сме от количествата информация, които те обработват и съхраняват. Редица професии са автоматизирани. Компютрите са навсякъде и бизнесът днес не може без тях. Всеки уважаващ себе си бизнесмен знае, че е от значение каква техника ще закупи за своя офис. Важно е машините, които избере да отговарят на дейността, която фирмата извършва, да са снабдени с подходящите програми и необходимите периферни устройства, наричани днес от всички „офис техника„. Затова е добре, човек да се довери на професионалистите, които знаят какви компютри са необходими за даден бизнес и с какво да са „въоръжени“ те.

Начин, да се ориентирате на пазара за търговия с компютри и офис техника е да откриете Коректните Фирми на него. Те са компании, проверени от специален иновативен софтуер и доказали се, като юридически субекти, за които липсва отрицателен опит, споделен в Интернет. Като такива добиват правото да станат членове на Коректна Фирма – ядро доказали се субекти с положителна репутация, които заслужават доверие. Потребителите в осем европейски държави вече се възползват от предимствата на проект Коректна Фирма. Бизнесът пък, става по-разпознаваем и лесно достига нови клиенти, чрез отличителността си като коректен такъв.