За мен

Здравейте, моето име е Иван Първанов. Аз съм дизайнер на уебсайтове и приложения. Професионалните ми интереси са насочени в областта на дизайна, уеб, програмиране, интернет технологиите, типография и оформление на сайтовете. По-рано бях на свободна практика, но от известно време работя във фирма за уеб дизайн. В свободното си време се забавлявам като пиша отзиви за компютърни джаджи, ревюта за нови програми и приложения за чуждоезикови блогове.

В един момент реших да направя собствен блог, в който да споделя наблюденията си в областта на IT технологиите, новости около програмните езици, уеб дизайна и разбира се, личния си опит от работата с различни джаджи, модели компютри или програми, които са широко използвани от всеки компютърен специалист, или просто обикновен потребител. Интересите ми са насочени главно към програмирането и в частност php5, MVC, javascript, jquery, HTML, CSS.

В свободното си време предпочитам да спортувам като алпинизма и тениса са основните спортове, които практикувам. Обичам да пътувам, но за жалост рядко ми се отдава възможност да напускам страната. За сметка на това, през почивните дни Рила и Пирин са едни от любимите ми места за отдих и отмора. Риболовът е друга моя страст и често изпускам парата с въдица в ръка. Запален рибар съм, но предпочитам да ходя на риба предимно лятото. Зимата ските са най-любимото ми забавление в планината.

Другите ми интереси са свързани с типично мъжки неща – обичам да ремонтирам коли, често се налага да свърша и някоя дреболия у дома, а приятелите ми на шега ме наричат „специалист по всичко“. Не искам да се хваля, но може би наистина са прави – сам обнових собствения си дом, ремонтирах дома на родителите си, смених дограмата във вилата на баба и дядо ми, тъй като искаха да махнат старата дървена дограма и да сложат нова, немска пвц дограма. А също така се развличам като възстановявам ретро автомобили.